Musaca

Ingrediente:

  • 650 g carne tocată pui(1 piept de pui + 2 pulpe superioare);
  • 1,3 kg cartofi (pentru piure);
  • 30 ml ulei;
  • 2 ouă;
  • 1 lingură paste tomate;
  • 50 g unt;
  • sare și piper;
  • 1 linguriță boia dulce;
  • 2 lingurițe cimbru;
  • 2 cepe medii;
  • 1 legătură pătrunjel;
  • 1 praf turmeric.

Cum gatim?

Se pun 1,3 kg cartofi la fiert pentru piure. Adăugăm sare.

Între timp pregătim compoziția într-o tigaie. Astfel adăugăm 30 ml ulei, 650 g carne tocată de pui, 2 cepe medii, 1linguriță boia dulce, 2 lingurițe cimbru și puțina sare.

După ce amestecăm compoziția și o lăsăm puțin pe foc să prindă culoare, adăugăm 1 lingură paste tomate, piper și 1 legătură pătrunjel.

Lăsăm amestecul la gătit aprox. 15 min.

Între timp pregătim piureul. Adăugăm peste cartofii fierți 50 g unt și 200 ml zeama în care au fiert cartofii și mixăm bine.

După ce este gata piureul, pregătim o tavă pe care o ungem cu puțin ulei si adăugăm puțin pesmet. Punem primul strat de piure, apoi un strat de carne tocată și iar un strat de piure.

Peste ultimul strat de piure se vor adăuga 2 ouă bătute, cu puțin turmeric pentru culoare, sare după gust, pătrunjel și un praf de boia dulce.

Se lasă la cuptor aprox. 30 min.

Poftă bună!

fainsigustos@yahoo.com