Pizza cu ton

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 g făină;
  • 7 g drojdie uscată;
  • 1 linguriță zahăr;
  • 1 linguriță sare;
  • 3 linguri ulei măsline;
  • 250 ml apă caldă.

 

 

Pentru compoziție:

  • 200 g mozzarella
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă roșie mică
  • 150 g porumb
  • 50g măsline
  • 300 g ton conservă
  • 100 ml suc roșii
  • 1 linguriță oregano
  • 1 lingură ulei de măsline.

Cum gatim?

Începem cu pregătirea aluatului. Peste 400 g făină, adăugăm 1 linguriță de sare.

Într-un bol mai mic amestecăm 7g drojdie cu 1 linguriță zahăr. Peste acestea, turnăm puțină apă călduță. Lăsăm apoi drojdia să se hidrateze 2 min.

Peste făină adăugăm apa călduță și drojdia, amestecăm și adăugăm 3 linguri de măsline. Frămantăm bine aluatul, apoi în ungem cu ulei de măsline și îl lăsăm la dospit timp de 45 min.

După cele 45 min, întindem bine aluatul și adăugăm sucul de roșii.

Adăugăm în sucul de roșii 1 lingură ulei de măsline ți o linguriță oregano, apoi îl întindem pe blatul de pizza împreună cu celelalte ingrediente.

fainsigustos@yahoo.com