Aripioare la cuptor si cartofi cu usturoi si marar la tigaie
Ingrediente:
Pentru aripioare:
- 1,5 kg aripioare;
- 3 linguri ulei;
- 1 linguriță boia dulce;
- 1 linguriță praf usturoi;
- sos Teriyaki;
- 3 linguri sos Sweet Chilli;
- semințe susan.
Pentru cartofi:
- 1 kg cartofi noi;
- 1 legătură mărar;
- 4-5 căței usturoi;
- sare și piper (după gust);
- ulei +1 lingură untură.
Cum gatim?
- Pregătim într-un bol 1,5 kg aripioare cu sare, piper, sos Teriyaki, 3 linguri de ulei, 3 linguri sos Sweet Chilli, 1 linguriță praf usturoi, 1 linguriță boia dulce;
- Amestecăm bine aripioarele cu ingredientele adăugate;
- După ce amestecăm bine aripioarele cu ingredientele adăugate, le așezăm pe o tavă apoi adăugam susan peste acestea.
- Se bagă la cuptor 35-40 min la 180 grade.
- Între timp, fierbem 1kg cartofi noi timp de 15 min. Adăugăm sare după gust.
- După ce fierb, tăiem cartofii în 2 bucăți.
- Între timp, punem într-o tigaie ulei și 1 lingură untură, apoi adăugam cartofii fierți în prealabil.
- Adăugaăm peste cartofi sare, după gust, 4-5 căței de usturoi și 1 legătură mărar. Amestecăm bine pană cand ingredientele se amestecă bine cu cartofii.
- Aripioarele pot fi astfel servite cu cartofii pregătiți. Poftă bună!