Ardei umpluti

Ingrediente:

  • 12 buc. ardei gras roșu;
  • 800 g carne tocată (vită și porc);
  • 80 g orez;
  • 200 g ceapă;
  • 1 legătură pătrunjel;
  • 140 g pastă tomate;
  • 1 linguriță mărar uscat;
  • 1 linguriță cimbru;
  • 12 felii roșii;
  • 200 ml suc de roșii;
  • 1 buc. dovlecel;
  • foi dafin;
  • sare și piper după gust;
  • 3 linguri ulei măsline;
  • 1 linguriță zahăr;
  • 1 linguriță pastă de ardei dulce.

Cum gatim?

Se pune într-un bol 800 g carne tocată cu puțină sare (după gust).

Peste carne, se adaugă 80 g orez, 1 legătură de pătrunjel, 200 g ceapă, 140 g pastă tomate, 1 linguriță cimbru, 1 linguriță mărar uscat și piper după gust.

Se amestecă bine compoziția pană cand aceasta devine omogenă.

Se adaugă compoziția în fiecare ardei gras roșu iar peste se pune cate o felie de roșie (capac).

După ce așezăm toti ardeii în tavă umpluți, pregătim la blender 1 bucata de dovlecel (200g), 200 ml suc roșii, 3 linguri ulei măsline, 200 ml apă și o linguriță de zahăr.

După ce mixăm compoziția, o adăugăm peste ardeii umpluți asezați în tavă. Peste, mai adăugăm 2-3 foi de fain, mărar uscat și piper.

Se lasă la cuptor în jur de 1 h și 30 min. Între timp, mai putem adăuga și 1 linguriță de pastă de ardei dulce și la final pătrunjel.

Poftă bună!

fainsigustos@yahoo.com