Ardei umpluti
Ingrediente:
- 12 buc. ardei gras roșu;
- 800 g carne tocată (vită și porc);
- 80 g orez;
- 200 g ceapă;
- 1 legătură pătrunjel;
- 140 g pastă tomate;
- 1 linguriță mărar uscat;
- 1 linguriță cimbru;
- 12 felii roșii;
- 200 ml suc de roșii;
- 1 buc. dovlecel;
- foi dafin;
- sare și piper după gust;
- 3 linguri ulei măsline;
- 1 linguriță zahăr;
- 1 linguriță pastă de ardei dulce.
Cum gatim?
Se pune într-un bol 800 g carne tocată cu puțină sare (după gust).
Peste carne, se adaugă 80 g orez, 1 legătură de pătrunjel, 200 g ceapă, 140 g pastă tomate, 1 linguriță cimbru, 1 linguriță mărar uscat și piper după gust.
Se amestecă bine compoziția pană cand aceasta devine omogenă.
Se adaugă compoziția în fiecare ardei gras roșu iar peste se pune cate o felie de roșie (capac).
După ce așezăm toti ardeii în tavă umpluți, pregătim la blender 1 bucata de dovlecel (200g), 200 ml suc roșii, 3 linguri ulei măsline, 200 ml apă și o linguriță de zahăr.
După ce mixăm compoziția, o adăugăm peste ardeii umpluți asezați în tavă. Peste, mai adăugăm 2-3 foi de fain, mărar uscat și piper.
Se lasă la cuptor în jur de 1 h și 30 min. Între timp, mai putem adăuga și 1 linguriță de pastă de ardei dulce și la final pătrunjel.
Poftă bună!
