Se adaugă într-o oală mare legumele cu puțin ulei: 1/4 țelină, 2 ardei capia, 1 ardei gras verde, 3 morcovi si 2 cepe.
Legumele se înnăbușesc timp de 10 min.
Între timp, tăiem ciupercile Pleutorus și le adăugăm peste legume. Le înnăbușim încă 10 minute.
Pentru a da culoare ciorbei, radem un morcov și îl călim cu puțin ulei.
Între timp, după ce am înnăbușit legumele, adugăm 4L de apă fierbinte și stoarcem morcovii căliți pentru a da o culoare deosebită ciorbei.
Pregătim 3 gălbenușuri pe care le adăugăm în blender împreună cu 400 g smantană. După ce mixăm compoziția, adăugăm 4-5 polonice de ciorbă peste amestecul de gălbenuș cu smantană.
Compoziția din blender se adaugă în ciorbă și se pune 1 legătură de pătrunjel la final.
Ciorba se poate servi cu un amestec de 3-4 căței de usturoi, oțet și puțină sare (după gust).